Kamis, 03 November 2011

PANGANAN JAWA


Keperluan:

250 gr glepung beras
1 iji endok pitik
115 gr gulo putih
250 ml santen encer
100 ml santen kentel
200 ml banyu anget2
½ sendok teh uyah
½ sendok teh vanille bubuk
½ sendok teh ragi instant/baking powder
Keju parutan / muisjes (chocolade hagel)

Nggawene:

* Glepung beras, uyah, ragi instant, vanille bubuk campur dadi siji.
* Gulo putih dicampur karo banyu anget2 mau, udek2 nganti ajur gulane.
* Glepung beras wis kecampur mau, di sok-i banyu gulo sitik mboko sitik, nganti adoan dadi lumer lan alus. Tambahno santen encer, udek-udek nganti roto.
* Panaske wajan cilik, olesi nganggo lengo goreng supoyo ora kelet.
* Banjr cemplungke adonan mau kiro2 sak sendok sayur banjur tutup sing rapet.
* Yen wis ½ mateng dibukak, lagi diwenehi 1 sendok makan santen kentel nduwure, banjur tutup maneh, let sedelo wuwuri nduwure serabi mau karo muisjes utowo keju parutan, tutup maneh sedelo, banjur diangkat. Susruk pinggire nganggo sotil cilik.

0 komentar:

Posting Komentar